2. Master in bouwen en aankomst NZ

Zo, ik ben er!

Allereerst dank voor alle reacties en alle lieve smsjes om me een goede reis te wensen. Fijn om van jullie te horen!

Mijn reis verliep redelijk goed. Hij was vooral lang en ietwat onvoorspelbaar; zo was mijn vlucht van Dubai naar Melbourne overbooked, waardoor ik bijna niet kon vliegen en liet ik mijn jas achter in het vliegtuig. Geen zorgen, alles kwam goed! Dit eerste drama leverde me overigens een ticket op voor gratis parfum in het vliegtuig. Dat dan weer wel.

Tijdens mijn stopover in Dubai had ik precies één nacht en één hele dag. Bij aankomst in mijn hotel bleek een fout in de booking, waardoor in onverwacht verblijd werd met een superluxe suite. Het bed leek bedoeld voor 5 mensen, zo groot. Jullie begrijpen, ik heb er heerlijk geslapen! Mijn dag in Dubai spendeerde ik door als ware toerist een city bus tour te nemen. Man, wat een stad is dat. Vergelijkbaar met niets. Master in bouwen, dat zijn de Arabieren in Dubai zeker. Het liefst zo hoog en glimmend of spiegelend mogelijk. Om maar een voorbeeld te geven: de vloer in het winkelcentrum wordt fulltime gedweild... De stad voelt veilig, schoon en vriendelijk. Leuk om een dag te zijn. In het zonnetje in de bus heb ik alle hotspots van de stad gezien. 's Avonds ging ik nog terug naar de stad voor een tip van twee mannen uit Manchester: de dansende fonteinen. En mooi waren ze! Ik had ze niet willen missen.

Gisteren dan aangekomen in NZ. Door de reis bijna twee nachten gemist, dus gestart met een lange nachtrust. De komende dagen staat Auckland verkennen op het programma.

Ik voel me goed, al heb ik het de afgelopen dagen ook best af en toe moeilijk gehad. Met name wanneer het daglicht verdwijnt, neemt mijn onzekerheid over mijn plannen toe. Waarom wilde ik dit ook alweer precies... Mijn veilige thuis achterlaten voor al het onbekende? Toen ik in Melbourne zes uur lang midden in de nacht op een vliegveld moest wachten bijvoorbeeld. Of toen ik in Dubai even alleen in mijn suite zat. Of toen ik vanmorgen wakker werd in een hostelkamer die stonk naar de alcohol van de laatste nacht. Tsja, dat hoort erbij. Maar het volgende moment realiseer ik me ook weer dat ik zo graag iets van de wereld wilde zien. En dat ik geluk heb dat ik dit nu zomaar kan doen. En dat geen plannen hebben ook heel fijn is. Het komt wel goed. Ik moet alleen nog even wennen aan het backpackerleventje denk ik.

Hoop dat met jullie ook alles oké gaat. Houd jullie op de hoogte!

Liefs!

Char

Hé Stef!

Fijn om van je te horen en te horen dat het goed gaat! Hoop dat je een beetje kan wennen daar. En bedenk, je hoeft idd niets :) Geniet van de eerste dagen.

xxx

Judith

Mooi verhaal, heerlijk herkenbaar. Het komt helemaal goed! Het wennen aan 'geen plannen hebben' is raar in het begin, maar geef je er maar gewoon aan over. Have fun! x Juut

Mirjam

Hey Steffie, goad um t huure des se goad aan bis gekoome op plaats van bestumming...............now lekker wieter kieke..............geneet ervan...............en geluif in dich zelf....................keumtj allemaol goad..........virituele kus vanoet Neewieert...............

Maria

Goede instelling Stef, geniet van alles wat er op je pad komt! Veel plezier xxx

Peggy

Fie, je maakt al direct van alles mee, mooi! (anders was de vraag: wie ben jij en wat heb je met Steffie gedaan ;-) Fijn dat je op plek van bestemming bent, en top dat wij mee kunnen lezen! Wen maar gauw aan het idee van alles kan en mag en niets moet. Op naar weer een nieuwe dag die je van alles brengt!!!x

Nicole & Dennis

Kia Ora! Welkom in NZ!
Top dat je er bent na zo'n lange, lange reis.
Neem ff lekker de tijd om te acclimatiseren en te wennen aan het laid-back leventje van de Kiwi's. Weet zeker dat 't je zal bevallen!
Als je de Sky Tower nog niet hebt 'gedaan'; zeker doen!
Greetz,
Nicole & Dennis

Josée

Ha Steffie,

ga je zeker volgen. Een heel goede reis gewenst en geniet ervan!!!

gr. Josée.

Joep

Hey Steffie,

Heel veel plezier tijdens je reis! Ik kan nu uit ervaring zeggen dat reizen echt gaaf is.

Geniet ervan en ik ga je volgen.

Gr. Joep

mien

Hallo Steffie, daar aan de andere kant van de wereld.
Fijn dat de eerste start goed is verlopen (met hier en daar een kleinigheidje, maar dat mag de pret niet drukken, toch?) Zet nu je antennes maar op ontvangen en geniet ervan. We blijven je volgen.
Groetjes vanuit Best.
Mien en Nico

Renata

Ha Steffie,
Benieuwd wat je allemaal mee gaat maken! Maak er iets moois van! Have fun!!!!
Grtz Renata

Helma

Hallo Steffie,
Wat leuk dat we je kunnen volgen.
De reis er na toe was al spannend, zo te horen.
Geniet van het land en alles wat je gaat tegenkomen.

Groetjes Helma

Marjan

Hardstikke goed meid! Geniet er van. Ik ga je volgen en verheug me al op alle verhalen en belevenissen als we elkaar zien eind juni in Heytse bij Petra. Liefs van Marjan uit Denemarken.

monique briels

Ha Steffie wat leuk dat we jou zo kunnen volgen alle nieuwe dingen zijn eng en spannend maar jou droom komt nu uit geniet van de mooie dingen die je ziet heel veel plezier op jou reis grtjes monique

Jolanda

Ha Steffie,
Leuk dat we je zo kunnen volgen, ga ik zeker doen.
Heel veel plezier.
Gr. Jolanda